Normal_vlag_china-flag

Task Force Health Care tekende op 3 februari 2014 een Partners for International Business (PIB)-convenant met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Dat meldt RVO.

De taskforce bestaat uit zestien Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en ziekenhuizen. Het is een onafhankelijk exportplatform voor de Nederlandse life sciences & health sector, gelieerd aan FME-CWM.

De gezondheidszorg in China staat voor grote uitdagingen. Door de eenkindpolitiek en de vergrijzing is er een grote vraag naar goede ouderenzorg. Ook revalidatiezorg en uitbreiding van de zorgcapaciteit staan op de Chinese agenda.

Voorzitter van de Task Force Health Care Thijs Theeling: 'De Nederlandse gezondheidszorg is volgens onafhankelijke rapporten de beste ter wereld. Nederland heeft veel te bieden op het gebied van life sciences & health. Deze reputatie levert veel kansen op voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen. Door een intensieve samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen, ziekenhuizen en de Nederlandse overheid kan de export naar China worden vergroot en de economische relaties worden versterkt.'

Het exportplatform wil het Nederlandse bedrijfsleven in China ondersteunen en de Chinese zorgmarkt toegankelijk maken voor het Nederlandse mkb. Het PIB-programma zal bestaan uit diverse activiteiten in China, zoals handelsmissies, beursdeelnames en seminars.

© Nationale Zorggids