Normal_opa_oudjes_kletsen_bejaarden_praten

Senioren in Groningen hoeven zich in de komende jaren geen zorgen te maken over het aanbod aan woningen. Voor hen zijn er in de regio voldoende woningen beschikbaar, zo blijkt uit een onderzoek van de gemeente Groningen. Dat meldt de belangenorganisatie voor ouderen ANBO.

Ook voor de mensen met een zorgvraag is er genoeg woonruimte. ANBO-directeur Liane den Haan noemt Groningen een voorbeeld voor andere gemeenten, waar in sommige gevallen het tekort aan geschikte woningen voor ouderen steeds nijpender wordt. Dit blijkt uit een eerder onderzoek in 122 gemeenten, dat in opdracht van ANBO werd uitgevoerd door Ipso Facto.

Den Haan: 'Nu mensen steeds langer zelfstandig thuis moeten blijven wonen, wordt het tekort aan seniorenwoningen de komende jaren alsmaar nijpender.' Volgens Den Haan is er landelijk is er nu al een tekort van 40.000 seniorenwoningen. De komende vijf jaar loopt dat tekort op met 12.000 woningen per jaar.

De ANBO-directeur is ervan overtuigd dat de markt het tekort ook kan oplossen. 'Woningcorporaties en zorginstellingen moeten met elkaar om de tafel en samenwerken. Alleen op die manier kunnen we dit probleem het hoofd bieden.'

© Nationale Zorggids