Logo_nzvp_logo

Het ZonMw, de Nederlandse organisatie voor onderzoek en vernieuwing in de zorg, en goede doelenorganisatie VSBfonds hebben de Nationale Zorgvernieuwingsprijs uitgeschreven. De prijs gaat naar een vernieuwend idee in de mantelzorg of vrijwilligerszorg. De winnaar mag 75.000 euro besteden aan de uitvoering van zijn of haar idee. Dit meldt gehandicaptenorganisatie ANGO.

ZonMW en VSBfonds organiseren elke twee jaar de Nationale Zorgvernieuwingsprijs. Veel goede ideeën in de zorg verdwijnen volgens de organisaties ongemerkt in een la omdat er geen tijd of geld is voor de uitwerking en uitvoering. Veel mensen weten ook niet hoe ze van een idee een haalblaar plan maken. De prijsvraag moet ervoor zorgen dat deze ideeën een kans van slagen krijgen.

Naast een geldsom bieden de organisaties in het Zorgvernieuwingsatelier ook tips om de ideeën verder uit te werken en worden kanshebbers op het spoort gebracht van financiers. Iedereen kan ideeën insturen zolang er een organisatie is die het idee (mee) uitvoert.

© Nationale Zorggids