Normal_3295390579_b0653b0277_o

Gehandicapten zijn een minder zichtbare groep dan bijvoorbeeld de ouderen en hierdoor hebben gemeenten nog geen scherp beeld van de zorg- en ondersteuningsbehoeftes die ze per 2015 moeten gaan vervullen voor hun gehandicapte burgers. De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland waarschuwt nu dat gehandicapten hierdoor 'achter de geraniums' dreigen te verpieteren. Dit meldt Skipr.

Hans Schirmbeck, directeur van de  Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) waarschuwt ervoor dat gehandicapten en hun zorg niet over het hoofd moeten worden gezien omdat ze een minder zichtbare groep zijn. Er is veel onduidelijkheid over hoe de gemeenten straks alles rondom de gehandicaptenzorg gaan regelen. Dit komt met name, zo geeft Schirmbeck aan, omdat de aandacht van zowel de burgers als de gemeentes meer bij de ouderenzorg ligt. “We merken dat heel veel gemeentes nog geen idee hebben van wat het is om straks arrangementen te bedenken voor mensen met een beperking en welke vragen die groep heeft,” aldus Schirmbeck. 
 
Schirmbeck denkt dat dingen fout gaan lopen “omdat niet duidelijk is welke zorg past bij de burger die zich meldt aan het loket of erger nog: niet meldt aan het loket. Het kan dat mensen met een beperking dat zorgloket helemaal niet vinden en dus achter de geraniums verpieteren.”
 
© Nationale Zorggids