Normal_ondernemers_zakenmensen_mensen_samenwerken_werk

Het Martini Ziekenhuis en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) zetten een gezamenlijk netwerk op voor de zorg aan ouderen. De Groningse ziekenhuizen willen beter met elkaar samenwerken om een eind te maken aan de versplintering van de ouderenzorg. Dat meldt Skipr. 

Volgens Jos Verkuyl, geriater in het Martini Ziekenhuis, missen ouderen en hun naasten vaak de samenhang en het overzicht. Ook bij zorgprofessionals wordt het duidelijk dat de continuïteit en coördinatie in de zorg voor ouderen in de provincie Groningen nog wel wat beter kan.

Als eerste stap gaat het netwerk nu een denktank oprichten om ideeën uit te wisselen en 'handen en voeten' te geven. Mede dankzij het langjarige project Healthy Ageing van het UMCG geldt Groningen al langer als een proeftuin voor de ouderenzorg van de toekomst. Het nieuwe senior- gecentreerde netwerk Groningen hoopt hier een praktische bijdrage aan te kunnen leveren. Beide ziekenhuizen zijn door samenwerkende ouderenorganisaties erkend als Seniorvriendelijk Ziekenhuis.

© Nationale Zorggids