Normal_volgnummerautomaat_nummertje_trekken

Huisartsen van de Amsterdams Huisartsenkring zien de wachtlijsten voor behandelingen groeien. In hun praktijk zien ze dat patiënten steeds langer moeten wachten op een behandeling in het ziekenhuis. Ook duurt het vaak enkele maanden voordat kinderen met ernstige psychische problemen terecht kunnen bij een ggz-instelling. Dat meldt het Parool.

Bij de Huisartsenkring Amsterdam zijn zo'n twaalfhonderd huisartsen uit Amsterdam en Almere  aangesloten. De bezuinigingen in de zorg worden steeds zichtbaarder in de spreekkamers, zo waarschuwt de nieuwe voorzitter van de Huisartsenkring, Stella Zonneveld. 'Voordat een kind bij een goede instelling als de Bascule zit, ben je een half jaar verder. Dan gaat het om kinderen met een ernstige ziekte, bijvoorbeeld een depressie met een vroegsymptoom van een psychose. Daar moet je veel sneller bovenop zitten,' aldus Zonneveld.

De schrijnende gevolgen  van de bezuinigingen worden ook gezien door haar voorganger Bart Meijman. In zijn praktijk in de wijk Osdorp ziet hij ouderen die niet meer in een verzorgingshuis terechtkunnen omdat ze niet 'kwetsbaar' genoeg zijn. 'Ik zie zelfstandig wonende ouderen van wie je denkt: het is wachten tot ze iets breken.'

© Nationale Zorggids