Normal_mantelzorg_mantelzorger_ouderen_vgz_youtube_still

(Novum) - De huidige bewoners van het in opspraak geraakte Wageningse verzorgingshuis Dennenrust mogen daar blijven wonen. Dat heeft de gemeente Wageningen donderdagavond bekendgemaakt. Staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn (PvdA) zei er eerder deze week al van uit te gaan dat de bewoners mochten blijven.

De gemeente ligt in de clinch met de stichting Jah-Jireh Woonzorg, die het bejaardenhuis vorig jaar kocht voor oudere Jehova's getuigen. Het is de bedoeling dat deze bewoners zo veel mogelijk voor elkaar zorgen.

Volgens het bestemmingsplan mogen in Dennenrust alleen ouderen wonen die volledig afhankelijk zijn van zorg. De gemeente wilde dat 32 van de 68 bewoners zouden vertrekken, omdat hun verblijf niet past in het bestemmingsplan.

In een brief aan de bewoners schrijft het college van burgemeester en wethouders nu dat bewoners niet de dupe mogen worden van het meningsverschil met de Jah-Jireh. Alle huidige bewoners kunnen daarom blijven, aldus het college.

Toekomstige nieuwe bewoners moeten wel een juiste zorgindicatie hebben om in Dennenrust te kunnen wonen. De gemeente wil snel met de stichting in gesprek om 'de ontstane impasse te doorbreken'.