Logo_careyn

Zorginstelling Careyn heeft afgelopen jaar een verlies geleden van 18,2 miljoen euro. Als oorzaak voor het verlies geeft de instelling de herziening van de AWBZ, tariefsverlagingen en decentralisaties. Careyn verleent een scala aan zorgdiensten, onder meer aan senioren en aan chronisch zieken. Dit meldt Skipr. 

De zorginstelling heeft een operationeel verlies van twee miljoen euro gemaakt in 2013. Daarbovenop hebben ze ervoor gekozen een aantal eenmalige kosten naar voren te halen. 16,2 miljoen euro ging naar het afstoten van bedrijven, reorganisaties en het afvloeien van boventallige medewerkers. 
 
Om het verlies goed te maken gaat Careyn de overheadkosten halveren. Ook heeft de instelling aangekondigd onrendabele bedrijfsonderdelen af te gaan stoten. Careyn verwacht dankzij de goede liquiditeitspositie over twee, drie jaar weer zwarte cijfers te kunnen schrijven. 
 
Om alle plannen te realiseren zijn er twee nieuwe bestuurders benoemd. Rob van Dam wordt voorzitter en Sandra Spek CFO. Zij gaan het dagelijks bestuur vormen samen met de zittende bestuurder Radboud Quik. 
 
© Nationale Zorggids