Normal_images
In 2013 hebben de vijftig bestuurders die het meeste verdienen in de ouderenzorg ruim negentien procent meer inkomen gekregen dan in 2012. Dit meldt Abvakabo FNV. Ruim dertig bestuurders in de lijst verdienen meer dan premier Mark Rutte. Dit meldt Trouw. 
 
Voor het vierde jaar op rij stelde de vakbond Abvakabo FNV de Actiz 50 op; een lijst met grootverdieners in de ouderenzorg. Daaruit concludeert de FNV dat de topinkomens in de ouderenzorg in 2013 flink zijn gestegen. Ruim dertig van de vijftig bestuurders uit de lijst verdienen meer dan premier Mark Rutte. In een periode van bezuinigingen is dit ongepast en onaanvaardbaar, zo vindt de Abvakabo. 
 
Bovenaan de lijst staat Chris Marsman van de Kwadrantgroep in Drachten. Hij kreeg ruim een half miljoen euro in 2013. Het merendeel van dit bedrag, zo stelt de FNV, was een ontslagvergoeding. 
 
Sinds 1 januari 2013 kunnen bestuurders maximaal 130 procent van een ministerssalaris verdienen onder de Wet normering topinkomens. Bestuurders die meer dan de norm verdienen ten tijde van ingang van de wet kunnen hun salaris maximaal vier jaar houden. 
 
© Nationale Zorggids