Normal_koken1

De Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk werk Rivierenland (STMR) zal per 1 januari 2015 stoppen met het leveren van huishoudelijke hulp aan cliënten. STMR zal dan 190 medewerkers en ruim duizend cliënten overdragen aan zorgaanbieder Tzorg. Dat meldt Skipr.

De stichting laat weten zich te willen specialiseren in midden- tot hoogcomplexe zorg. 'We kunnen niet op alle terreinen duurzaam hoge kwaliteit blijven leveren door de ontwikkelingen in de zorg en de krimpende budgetten', aldus Ron Axt, voorzitter van de Raad van Bestuur van STMR.

Zowel STMR als Tzorg garanderen dat de betrokken medewerkers hun baan behouden en dat cliënten hun vertrouwde hulp houden. Tijdens een bijeenkomst van de Abvakabo en de ondernemingsraad in Tiel bleken de thuishulpen zich echter wel zorgen te maken over een mogelijke salariskorting door lagere inschaling.

Tzorg is een landelijke leverancier van thuishulp, maatwerkondersteuning en begeleiding binnen de Wmo en heeft contracten met 310 gemeenten. Eerder dit jaar kozen ook Rivas en Careyn HZ al voor Tzorg.

© Nationale Zorggids