logo de Zorggroep
De gemeente Venlo koopt volgend jaar geen zorg meer in bij de Zorggroep in Noord- en Midden-Limburg als het salaris van bestuursvoorzitter Wouter van Soest niet fors omlaag gebracht wordt. Dat heeft wethouder Ramon Testroote van Venlo dinsdag gezegd. Volgens Dagblad De Limburger heeft Van Soest in 2013 een kwart miljoen euro verdiend. Dit meldt Skipr. 
 
Volgens het jaarverslag kenden bestuurder Wouter van Soest en Frank Rijnders zichzelf een forse stijging van hun beloning toe vorig jaar. Van Soest ging er een half miljoen op vooruit, terwijl Rijnders, die inmiddels met pensioen is, ruim 3 ton meer kreeg. Dit is niet uit te leggen, aldus Terstroote. De Zorggroep heeft namelijk voor 476 werknemers ontslag aangevraagd. De Zorggroep biedt onder meer zorg aan ouderen, zowel thuis als intramuraal. Ook verlenen zij kraamzorg. 
 
Anders dan andere zorginstellingen heeft de Zorggroep zich niet gehouden aan de wet normering topinkomens, zo stelt Terstroote. "Bij andere zorgaanbieders zien we dat het salaris onder de maximale norm van 228.000 euro ligt, de Zorggroep zit ver daarboven", zei Testroote. Donderdag zal de wethouder de Zorggroep hier op aanspreken. 
 
© Nationale Zorggids