Normal_autisme

In het IJsselland Ziekenhuis is deze maand een bijzondere adviesgroep aangesteld. Een groep senioren met een gemiddelde leeftijd van 75 jaar zal het ziekenhuis gaan voorzien van actieve feedback op het ouderenbeleid. Het IJsselland is begin 2014 gestart met een project om het ziekenhuis vriendelijker te maken voor senioren, zo meldt Ysl.

Het officiële startsein voor de adviesgroep werd op 4 juni gegeven door Joke Boonstra, lid van de Raad van Bestuur. De groep zal drie tot vier keer per jaar bij elkaar komen om hun mening te geven  over voorstellen met betrekking tot het ouderenbeleid. Deze voorstellen kunnen gaan over bijvoorbeeld de aanschaf van nieuwe stoelen in de centrale hal, maar ook over de manier van afspraken maken op de polikliniek.

Inmiddels heeft de adviesgroep de eerste adviezen al gegeven. De verpleegafdelingen van het IJsselland Ziekenhuis staan aan de vooravond van een grote renovatie. Om na te gaan of het ontwerp van de nieuwe afdelingen ook in de praktijk zal werken, is een model verpleegafdeling nagebouwd. De adviesgroep heeft een bezoek gebracht aan deze voorbeeld afdeling en kwam met ideeën die het IJsselland Ziekenhuis goed kan gebruiken. Zo adviseerden de senioren over de douchekrukjes in de badkamer en de beste plek voor een knop om de deur te openen vanuit een scootmobiel.

Volgens bestuurder Joke Boonstra is hiermee het belang van de inbreng van patiënten en bezoekers al bewezen. 'Wij willen als ziekenhuis een betrouwbare en vertrouwde omgeving zijn die we in gezamenlijkheid creëren en uitstralen. We zijn de leden van de adviesgroep daarom dankbaar dat we van hun ervaring gebruik mogen maken.'

© Nationale Zorggids