Logo_handje_helpen._jody

Jody van den Brink is blind. Via Handjehelpen komt wekelijks vrijwilliger Ingeborg Vleerbos bij haar langs om de post voor te lezen. Het klikt goed tussen Jody en Ingeborg, ook omdat ze allebei fervente muziekliefhebbers zijn. Toen Handjehelpen bekend maakte dat er vanwege het 35-jarige jubileum wensen ingediend mochten worden, zorgde Ingeborg voor een verrassing. Eind mei kreeg het koppel een rondleiding door het nieuwe muziektheater TivoliVredenburg. Dat werd door de handicap van Jody ook voor Ingeborg en de begeleidster van TivoliVredenburg een aparte ervaring.

Als je blind bent, 'kijk' je via andere zintuigen. Jody gebruikte haar handen, haar stem en haar oren om het nieuwe muziektheater te verkennen. Zaal na zaal werd bezocht, aangeraakt, sfeer geproefd en via geluiden in kaart gebracht. De prachtige vormen, de verrassende materialen en de perfecte begeleiding vanuit TivoliVredenburg bezorgden Jody en Ingeborg een compleet beeld van dit bijzondere theater. Handjehelpen bedankt TivoliVredenburg hiervoor. Fijn dat buiten de gewone rondleidingen om ook blinde muziekliefhebbers de kans krijgen het theater te ervaren.

Handjehelpen bestaat 35 jaar
Vanwege het jubileumjaar biedt Handjehelpen vrijwilligers en hulpvragers de kans om wensen in te dienen. Met behulp van sponsors is het streven om dit jaar 35 wensen te vervullen. De ingediende wensen lopen uiteen van zwemmen met dolfijnen tot het uitgeven van een boekje. Het persoonlijke verslag van de vervulling van de wens van Jody en Ingeborg is te lezen op de website www.handjehelpen.nl, onder 'jubileum'.

Handjehelpen: gewoon doen!
Handjehelpen zorgt voor een passende koppeling tussen mensen met een beperking en vrijwilligers, die hun maatschappelijke betrokkenheid willen omzetten in daden. Handjehelpen is in 35 jaar uitgegroeid tot een professionele organisatie met 18 medewerkers. In 2013 werd door meer dan 1200 vrijwilligers en stagiaires ruim 105.000 uur hulp geboden. Handjehelpen is actief in de regio Utrecht. 

© Nationale Zorggids