Normal_fietssnelweg_leiden_den_haag

Blijf Veilig Mobiel (BVM) is op zoek naar ouderen en mensen met een beperking die een enquête willen invullen over de belijning op fietspaden. BVM is een samenwerking van negen belangenorganisaties die zich inzetten voor verkeersveiligheid voor minder mobiele weggebruikers. Dat meldt ANGO.

De organisaties, waaronder Ieder(in),  Anbo, ANWB en de Oogvereniging, hebben de enquête laten opstellen als onderdeel van een groot landelijk onderzoek naar fietsveiligheid. Helaas blijkt uit verschillende onderzoeken dat het aantal ongevallen waarbij oudere of meer kwetsbare fietsers betrokken zijn in de laatste jaren sterk stijgt. Dit komt onder meer door toenemende drukte op de (fiets)wegen.

Niet alleen het BVM vindt dit een zorgelijke ontwikkeling; door tal van organisaties wordt er gewerkt aan oplossingen om de fietsveiligheid te verbeteren. Een van die oplossingen is bijvoorbeeld het aanbrengen van speciale voorzieningen op de fietspaden, zoals belijning. De enquête die nu wordt gehouden, gaat over de meest geschikte vorm van belijning. Juist omdat mensen met een beperking en ouderen kwetsbaar in het verkeer zijn, is het van belang om hun mening en ervaringen mee te nemen in het onderzoek. De enquête is hier in te vullen.

© Nationale Zorggids