Normal_disabled-72211_640

Na de gemeente Amstelveen hebben nu ook de gemeenten De Bilt, Bunnik, Wijk bij Duurstede en Zeist besloten om per 1 januari 2015 het contract met scootmobiel- en rolstoelgigant Welzorg niet te verlengen. De kwaliteit van de dienstverlening van de leverancier van hulpmiddelen voor ouderen en mensen met een beperking is niet voldoende. Dit meldt de Nieuwsbode Zeist. 

Sinds een jaar zijn er problemen met de dienstverlening van Welzorg. De cliënten moeten lang wachten op voorzieningen, reparaties worden niet goed uitgevoerd en Welzorg is slecht bereikbaar. Ondanks diverse boetes en vele gesprekken is de dienstverlening nog steeds onvoldoende. Omdat dit de inwoners dupeert hebben de vier gemeenten besloten het contract met Welzorg niet meer te verlengen. 
 
De voorbereiding voor een nieuwe aanbesteding van hulpmiddelen is per 1 juni begonnen in de regio Zuidoost Utrecht. Er zijn momenteel nog steeds gesprekken gaande met Welzorg; ook in de resterende looptijd dient de leverancier de afgesproken zorg te leveren. 
 
© Nationale Zorggids