Normal_zorghotel

De Stichting Nederlandse Herstellingsoorden en Zorghotels (SNHZ) lanceert vandaag een kwaliteitslabel, waarmee de kwaliteit van zorghotels kan worden vastgelegd. Het label moet meer garantie bieden aan cliënten, verwijzers en zorgverzekeraars. Dat meldt Skipr.

Ieder zorghotel in Nederland heeft de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij de SNHZ. Het label garandeert veiligheid, zorgzekerheid, gastvrije zorg en comfort voor gasten, verwijzers en zorgverzekeraars. Om het label te krijgen moeten de zorghotels voldoen aan strenge toelatingscriteria. Ook moeten zij een onafhankelijke audit doorstaan om als erkend zorghotel te kunnen worden gecertificeerd. Inmiddels zijn vijftien zorghotels aangesloten als erkend lid van de SNHZ en zitten er zeven in een toelatingstraject.

Een zorghotel is bedoeld voor patiënten die moeten herstellen na een ziekenhuisopname. Naast herstelzorg verlenen de meeste zorghotels ook respijtzorg. Dat is tijdelijke zorg voor patiënten, bijvoorbeeld tijdens een vakantie, waardoor eventuele mantelzorgers even op adem kunnen komen. De verblijfskosten in erkende zorghotels worden door de meeste zorgverzekeraars voor een deel vergoed, via aanvullende polissen.

© Nationale Zorggids