Logo_joyincare_logo

Elke zorginstelling moet rekening houden met de stijging van de gemiddelde leeftijd van personeel. Een op de vijf werknemers in de zorg is nu al ouder dan 55 jaar en dat aantal zal toenemen. In de nieuwsbrief InTouch van de organisatie JOYinCARE worden de landelijke ontwikkelingen gevolgd.

Nu zowel cliënten als zorgverleners gemiddeld steeds ouder worden, wordt de druk van twee kanten groter. Niet alleen groeit het aantal oudere kwetsbare cliënten, ook de zorgverleners aan het bed zijn steeds kwetsbaarder. Er moet steeds vaker en meer bezuinigd worden, waardoor er minder handen aan het bed komen. Het belang van duurzame inzetbaarheid, juist voor de oudere zorgverlener wordt steeds groter.

In de InTouch van JOYinCARE is de laatste informatie te lezen over de landelijke ontwikkelingen, zoals de dubbele vergrijzing van cliënten en zorgverleners, de toenemende werkdruk en de toename van de zorgzwaarte. Daarnaast bevat InTouch van JOYinCARE diverse tips en aanbevelingen. De nieuwsbrief is hier (pdf) te lezen.

© Nationale Zorggids

(Dit is een advertorial)