Normal_woningbouw_woning_huizen

De belangenorganisatie voor ouderen ANBO en het online platform voor Woonz.nl gaan samenwerken in de informatievoorziening aan senioren op het gebied van wonen. Dat meldt de ANBO.

In de komende jaren wordt een verschuiving verwacht van een aanbodgestuurde woningmarkt naar een markt die meer op vraag is gericht. Mensen houden steeds langer de regie over hun leven en stellen daardoor nadrukkelijk eisen aan hun woonomgeving, ook als die wordt aangevuld met afspraken over zorg. Dit vraagt om aanpassingen in woonzorginstellingen, woningcorporaties en huuraanbieders in de vrije sector.

Volgens directeur van ANBO Liane den Haan kan het woonaanbod voor senioren wel wat gevarieerder. 'Woonz.nl is een heel innovatief en breed platform dat vraag en aanbod van nieuwe woonvormen voor senioren samenbrengt. Het scheiden van wonen en zorg is een ontwikkeling die al bezig is, maar we zien dat het aanbod achterblijft bij de vraag. Doordat mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen is er behoefte aan een gevarieerder woonaanbod voor senioren. Woonz.nl biedt in die diversiteit alles wat mensen nodig hebben om hun woonwens te vervullen.'

ANBO zal via de eigen website (http://www.anbo.nl/wonenopmaat) het aanbod van Woonz.nl doorzoekbaar maken. Met een speciale zoekfunctie kunnen woningzoekende ouderen makkelijk specifieke voorkeuren en wensen aangeven, zoals ligging, gemak, service, en veiligheid. Daarnaast zal ANBO meedenken over het verder ontwikkelen en het optimaliseren van de dienstverlening van Woonz.nl.

© Nationale Zorggids