Normal_doctor-getty-250x200_dokter

De Evangelische Omroep (EO) zendt vanaf 3 september de nieuwe serie 'Zij houden Nederland in leven' uit. In vijf afleveringen wordt de gezondheidszorg op een unieke manier van binnenuit getoond aan de kijker. De serie is gebaseerd op het succesvolle programma 'Keeping Britain Alive' van de BBC, dat in steeds meer landen een eigen versie krijgt. Dat meldt de EO.

In de medische serie komen allerlei onderwerpen aan de orde, zoals geboorte, vechten voor leven, paramedische zorg en opereren op het scherp van de snede. Naast de opnamen in ziekenhuizen worden ook beelden getoond in de huisartsenpraktijk, psychiatrie, trauma- en ouderenzorg. Voor de productie van de nieuwe serie wordt de Nederlandse gezondheidszorg 24 uur lang met 70 camera’s in al haar facetten gefilmd. Niet eerder werd op zo’n grote schaal het dagelijkse werk van 1,2 miljoen werknemers in de zorg en de ruim 600.000 behandelde patiënten gevolgd.

Marcel Peek, netmanager Nederland 1: 'Ik verwacht dat dit unieke beeld van de praktijk ons inzicht vergroot in de werking van de gezondheidszorg in Nederland.' De serie bestaat uit vijf uitzendingen waarvan de eerste op woensdag 3 september om 20:15 op NL1 (NPO 1) te bekijken is.

© Nationale Zorggids