Normal_14080091900108_1

(Novum) - Het aantal 55-plussers dat in de afgelopen zes maanden een nieuwe baan heeft gevonden is met ongeveer een derde toegenomen. Toch groeit het aantal mensen in die leeftijdscategorie met een WW-uitkering, omdat nog altijd veel oudere werknemers hun baan verliezen. Dat heeft uitkeringsinstantie UWV donderdag gemeld.

Twaalfduizend 55-plussers met een uitkering konden weer aan de slag in het eerste halfjaar, tegen negenduizend in de eerste zes maanden van vorig jaar. Meer 55-plussers vinden een baan doordat de arbeidsmarkt aan het herstellen is en er dus meer baankansen zijn, volgens het UWV.

Hoewel het aantal uitkeringen voor 55-plussers nog steeds stijgt, is de groei wel wat afgevlakt, aldus de instantie. Toch is het aantal uitkeringen in die leeftijdscategorie met 24 procent toegenomen sinds de eerste helft van vorig jaar, meldt een woordvoerder van het UWV. Zo'n 122 duizend personen van 55 jaar of ouder krijgen een uitkering. Dat is op een totaal van 431 duizend uitkeringen. De cijfers geven volgens de zegsman dan ook 'een gemengd beeld'.