Normal_14080112570010_2

(Novum) - Dat meer 55-plussers het afgelopen halfjaar een baan hebben gevonden is 'bemoedigend'. Dat laat minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) donderdag weten in een reactie op het nieuws van uitkeringsinstantie UWV dat twaalfduizend 55-plussers met een uitkering weer aan de slag konden. De eerste zes maanden van vorig jaar ging het nog om negenduizend.

"Absoluut een bemoedigend signaal dat meer 55-plussers vanuit een uitkering een baan hebben gevonden", reageert Asscher. "Ik besef terdege dat het nog steeds heel moeilijk is, en soms frustrerend voor de persoon in kwestie, om als oudere werkzoekende aan de slag te komen. We blijven ons daarom maximaal inspannen om hen optimale kansen te geven."

De vicepremier reageert ook op de nieuwste economische cijfers van het Centraal Planbureau (CPB) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). "Het feit dat het aantal vacatures stijgt, en de economie licht groeit, laat zien dat het economisch herstel van ons land voorzichtig doorzet", zegt Asscher daarover. "Een kwestie van lange adem waarbij de werkgelegenheid de hoogste prioriteit verdient."