Normal_smartphone_app__2_

Bosch Healthcare en de Eurocom Group werken momenteel intensief samen op het gebied van personenalamering. Hierdoor kunnen de HTS personenalarm toestellen van Bosch worden aangesloten worden op het cloudplatform CQ-Net Live van de Eurocom Group. Het alarmsysteem biedt mantelzorgers en zorgverleners de mogelijkheid om op een efficiënte manier samen te werken. Dat meldt Eurocom Groep.

Een alarmeringsoproep van een Bosch personenalarmtoestel wordt door middel van de cloud verstuurd naar de CQ-Mobile app op de smartphone. Met deze app kan eenvoudig het alarm aangenomen en afgehandeld worden. Daarnaast kan eenvoudig via de app aangeven worden wie er beschikbaar is voor alarmafhandeling; deze status is inzichtelijk voor iedere betrokkene. De app is bedoeld voor zowel mantelzorgers als professionele zorgverleners en kan grote voordelen opleveren voor (thuis)zorgorganisaties, organisaties met zelfsturende teams en mantelzorgers.

Bosch Healthcare en de Eurocom Group werken al geruime tijd samen in de intramurale zorgmarkt. Met het personenalarm spelen de bedrijven in op de actuele overheidsbeslissingen om ouderen langer thuis te laten wonen.

© Nationale Zorggids