Normal_ziekenhuis_prik_naalden_medicatie_anesthesie

Op donderdag 4 september 2014 vindt de derde Kenniskring Medicatieveiligheid plaats, waaraan minstens twintig zorginstellingen zullen deelnemen. De Kenniskring is een initiatief van De Farmaspecialist. Het hoofdthema is dit keer samenwerking, selectie en aansturing van apothekers. Dat meldt Zorggroep Charim.

In de Kenniskring worden complexe vraagstukken omtrent de veiligheid van medicatie aan de orde gesteld. Het blijkt dat zorginstellingen veel vragen hebben over medicatieveiligheid en zonder uitzondering tegen uitvoeringsproblemen aanlopen. Regelmatig stelt de Inspectie voor de Gezondheidszorg forse tekortkomingen vast met betrekking tot de medicatieveiligheid. De Farmaspecialist wil bijdragen aan meer kennis op dit terrein.

De gratis bijeenkomst op 4 september is van 13.30 tot 16.30 uur en is in het bijzonder bedoeld voor verpleegkundigen, verzorgenden en beleidsmedewerkers uit de zorgsector die affiniteit hebben met medicatieveiligheid. De Kenniskring vindt plaats in de locatie Mirtehof van Zorggroep Charim aan de Molenweg in Zeist. Belangstellenden kunnen zich tot 1 september aanmelden via ngundelach@defarmaspecialist.nl.

Op het programma staan diverse lezingen over het onderwerp. Pieter Bos, regiodirecteur bij Charim en Bert Houwen, hoofd behandeldienst bij Charim, vertellen over het traject dat de organisatie heeft gevolgd rondom de selectie van een apotheek. Jan Willem van Dommelen van Bouwman en van Dommelen advocaten en Gerard op ’t Hoog van de Farmaspecialist zullen ook een bijdrage leveren. De middag wordt afgesloten met een informele borrel.

© Nationale Zorggids