Logo_oogfonds

Oogaandoeningen komen vooral voor bij vijftigplussers. De achteruitgang van het zicht blijkt vaak onherstelbaar, waardoor het belangrijk is om aandoeningen aan de ogen zo vroeg mogelijk op te sporen en te behandelen. Tijdens de 50PlusBeurs, van 16 tot 20 september in de Utrechtse Jaarbeurs, kunnen bezoekers gratis hun ogen laten testen bij het Oogfonds en de Oogvereniging.

In Nederland wonen meer dan 350.000 mensen met een visuele beperking. Mede door de vergrijzing zal dat aantal fors stijgen. Reden genoeg voor het Oogfonds en de Oogvereniging om samen de ogen van zoveel mogelijk bezoekers van de 50PlusBeurs te controleren. Hiervoor heeft het Oogfonds in samenwerking met oogartsen een online Oogtest ontwikkeld. Hiermee kan iedereen zelf controleren hoe het gesteld is met het zien van scherpte en contrast, met het gezichtsveld en de centrale netvliesfunctie. De Oogtest, die bezoekers van de 50PlusBeurs kunnen doen, geeft direct een indicatie voor een bezoek aan een opticien, optometrist of oogarts.

Tijdens de 50PlusBeurs zullen medewerkers van Ooglijn dagelijks aanwezig zijn om vragen van bezoekers te beantwoorden en informatie te verstrekken. De Ooglijn is een dienst van de Oogvereniging en is mede mogelijk gemaakt door het Oogfonds. De Ooglijn is bedoeld voor iedereen die zelf of in zijn omgeving te maken heeft met een oogaandoening, een visuele beperking of doofblindheid. De Ooglijn is bereikbaar voor informatie, maar ook voor een vertrouwelijk gesprek op telefoonnummer 030-2945444.

© Nationale Zorggids