Logo_download__1_

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat onderzoek doen naar het functioneren van de Utrechtse zorginstelling Gekoesterd Wonen. Er zouden grove fouten gemaakt worden in de verzorging van dementerende ouderen, zo stellen de kinderen van twee inmiddels overleden bewoners. De directeur van de instelling erkent dat er fouten zijn gemaakt. Dit meldt RTV Utrecht. 

Afgelopen week meldden de kinderen van twee inmiddels overleden bewoners van Gekoesterd Wonen dat de zorg in de instelling te wensen over laat. Infecties zouden niet goed worden verzorgd, aldus de kinderen, en ook zouden medicijnen onzorgvuldig worden toegediend. 
 
De directeur van de instelling geeft toe dat er fouten zijn gemaakt. De locatie is afgelopen jaar geopend en volgens de directeur zijn er opstartproblemen geweest. Ook zijn er fouten gemaakt met de techniek en heeft het personeel steken laten vallen. De directie heeft toegegeven dat er zaken beter kunnen en is daarover in gesprek met de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De IGZ meldde maandag dat er inmiddels een onderzoek loopt naar Gekoesterd Wonen. De zorginstelling is onderdeel van zorginstelling Vecht en IJssel. 
 
© Nationale Zorggids