Logo_download__2_

Zorgorganisatie Zorgstroom ontslaat 650 medewerkers. Door de bezuinigingen in de zorg wordt het licht huishoudelijke werk niet meer vergoed en dit heeft een ontslagronde tot gevolg. Onder de medewerkers die hun baan verliezen zijn 150 huishoudelijk hulpen en 500 alphahulpen. Dit meldt Omroep Zeeland. 

Zorgstroom vraagt ontslag aan voor 70 huishoudelijke hulpen in loondienst. 75 medewerkers met een tijdelijk contract krijgen geen contractverlenging. Zorgstroom verzorgt daarnaast voor 500 alphahulpen de bemiddeling. Zij werken in dienst van de klant. In 2015 gaat Zorgstroom ook stoppen met deze bemiddeling omdat er verwacht wordt dat de gemeenten het huishoudelijke werk door alphahulpen ook niet meer vergoeden in 2015. 'Zeer pijnlijk, maar onvermijdelijk,' zo beschrijft directeur Leon Phernambucq het besluit om de 650 medewerkers te ontslaan. Zorgstroom laat weten op 12 september in gesprek te gaan met de bonden over een afvloeiingsregeling. De medewerkers zijn inmiddels op de hoogte van hun ontslag. 
 
Duizend klanten van Zorgstroom zullen door de bezuinigingen volgend jaar hun huishoudelijke hulp verliezen. Die hulp moet straks geregeld worden met familieleden, vrienden of ingehuurde hulp waar de cliënt zelf voor moet betalen. Alle klanten worden de komende tijd bezocht om de nieuwe situatie te bespreken. Er wordt bezuinigd op de licht-huishoudelijke hulp. De ondersteuning voor de zwaardere thuishulp, de zogenoemde H2 hulp, houdt vooralsnog volgend jaar aan.
 
© Nationale Zorggids