Normal_boos_oma_ouderen_bejaarden

(Novum) - Ouderenbond ANBO vindt het 'schandalig' dat ouderen de komende jaren waarschijnlijk meer belasting en zorgpremie moeten betalen. De bond zegt 'onaangenaam verrast' te zijn door het nieuws waar RTL Nieuws woensdagavond mee kwam.

De bond vindt dat de koopkracht van 65-plussers te kwetsbaar wordt. "ANBO heeft steeds benadrukt dat de kloof tussen werken en niet-werkend juist kleiner moet worden, en dat bezuinigingen evenredig verdeeld moeten worden", aldus de bond in een reactie.

Volgens RTL gaat het kabinet in 2016 en 2017 een aantal belastingvoordelen voor ouderen verlagen of schrappen. De berichten zijn nog niet officieel bevestigd, omdat de maatregelen pas op Prinsjesdag worden gepresenteerd. ANBO-directeur Liane den Haan verwacht dat minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) over twee weken met een 'eerlijker verhaal' komt.

De bond is vooral boos omdat woensdagmiddag nog een gesprek is geweest met minister Asscher en staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Jetta Klijnsma (PvdA) over de koopkracht van senioren. "Dergelijke ingrepen zijn niet ter sprake gekomen en Asscher heeft juist erkend dat gepensioneerden, meer dan andere bevolkingsgroepen, sinds 2010 inkomensverlies hebben geleden."