Normal_handje_helpen_veertig_stagiaires

Een groep van veertig studenten stond woensdagmiddag in het zonnetje te lunchen voor het gebouw van Handjehelpen aan de Pallas Athenedreef in Utrecht. Deze tweedejaars volgden een stage-training om als vrijwilliger ingezet te worden bij volwassenen of kinderen met een beperking die zorg in de thuissituatie nodig hebben.

Tamara Veenker, 2e jaars studente SPH aan de Hogeschool Utrecht, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, weet heel zeker dat deze stage iets voor haar is. “Ik was 14 toen mijn oma ziek was en zorg nodig had. Ik heb vier maanden de broodjes voor haar gesmeerd en van alles voor haar gedaan. In plaats van dat zij mij verwende. Ik heb veel mensen verloren in mijn leven, daardoor heb ik vroeg leren zorgen. Ik doe graag wat voor een ander. Ik heb veel met kinderen gewerkt maar wil nu graag iets voor een ouder iemand betekenen.”

Alles leuk
Naast haar staat studiegenootje Rianne de Vries te stralen. Op de vraag met welke doelgroep zij wil werken heeft ze geen eenduidig antwoord. “Ik vind alles gewoon heel leuk, ik kan echt niet kiezen. Werk ik met kinderen met autisme dan denk ik ‘Dit is het!’, maar dat dacht ik ook toen ik op kinderen pastte en werkte met mensen met een lichte verstandelijke beperking. Dus waar ik ook stage ga lopen, het komt altijd goed”, aldus Rianne.  Ook studenten van de opleidingen maatschappelijk werk en dienstverlening of toegepaste psychologie lopen een heel studiejaar stage. Op jaarbasis begeleidt Handjehelpen 200 studenten.

© Nationale Zorggids