© Fotostudio Wierd

De Lelystadse huisartsen hebben tijdens een feestelijk moment met wethouder Janneke Sparreboom van Wmo, Gezondheidszorg en Cultuur het Lelystadse mantelzorgconvenant ondertekend. Hiermee leggen zij vast dat zij willen samenwerken met andere partijen op het gebied van mantelzorgondersteuning. Dit meldt de gemeente Lelystad.

Het mantelzorgconvenant van de gemeente Lelystad bestaat sinds maart 2014 en moet bijdragen aan een goede ondersteuning van mantelzorgers in de stad. Wethouder Sparreboom: 'Ik ben verheugd dat de huisartsen meedoen in de samenwerking rondom mantelzorgondersteuning. Het is belangrijk dat de mogelijkheden tot ondersteuning beter bekend worden bij de mantelzorgers en dat bereik je door een goede samenwerking tussen de partijen die mantelzorgondersteuning bieden. Via onder andere huisartsen worden mantelzorgers beter bereikt.'

Het mantelzorgconvenant is opgesteld door organisaties die in de praktijk te maken hebben met mantelzorgers. De Bedrijfskring Lelystad zal het convenant ook onder de aandacht brengen van het bedrijfsleven in de stad.

© Nationale Zorggids