Normal_handen-2

Zorgcombinatie Noorderboog en ouderenorganisatie De Stouwe kondigen aan intensiever te zullen samenwerken. De partijen verwachten dat dit in de loop van 2015 zal leiden tot een fusie tussen het VV&T-deel van Noorderboog en De Stouwe. Dat meldt Zorgcombinatie Noorderboog.

Zorgcombinatie Noorderboog omvat het Diaconessenhuis, vier verpleeghuislocaties en drie verzorgingshuislocaties in de regio’s Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel. Om betere zorg te kunnen bieden aan kwetsbare ouderen en chronisch zieken wordt er aansluiting gezocht met De Stouwe. Dit is een organisatie in Meppel die zich richt op service, ondersteuning, welzijn, zorg en wonen voor ouderen.

Door betere samenwerking  moet de aansluiting tussen zorg thuis, verzorgd wonen in een woon-zorgcomplex en beschermd wonen in een verpleeghuis beter geregeld kunnen worden, denkt bestuursvoorzitter Lidy Hartemink van Noorderboog. 'De samenwerking leidt tot betere borging en meer mogelijkheden om de kwaliteit en veiligheid van zorg optimaal te houden. Bovendien ontstaan zo meer kansen om zoveel mogelijk werkgelegenheid in de zorg in deze regio te behouden, met ontplooiingsmogelijkheden voor de huidige medewerkers.'

Noorderboog is momenteel ook betrokken bij een fusie met Isala, die op 1 januari 2015 rond moet zijn. Na deze fusie zal het  VV&T-deel van Noorderboog worden ondergebracht in een aparte rechtspersoon, die uiterlijk tot 1 juli 2015 onder het bestuur van de Isala Holding blijft. Daarna zal de VV&T rechtspersoon zich afsplitsen van de Isala Holding en fuseren met De Stouwe.

© Nationale Zorggids