Logo_parkinsonnet_logo_vierkant

Op zaterdag 13 september fietsen professionele wielrenners, recreanten, zorgverleners en parkinsonpatiënten mee tijdens Bike4Parkinson in Valkenburg aan de Geul. Deze fietstocht wordt georganiseerd door Michael Boogerd en ParkinsonNet en het het is de bedoeling dat er zoveel mogelijk geld wordt opgehaald om wetenschappelijk onderzoek te doen naar fietsen en parkinson. Dat meldt Radboudumc.

Het fietsen is op een unieke manier verbonden aan de ziekte van Parkinson. Ten eerste omdat veel parkinsonpatiënten nauwelijks meer kunnen lopen, maar vaak nog wel prima kunnen fietsen. Daarnaast is fietsen is een erkende behandeling voor parkinsonpatiënten omdat symptomen aantoonbaar afnemen door het fietsen. Meer wetenschappelijk onderzoek is nodig om goed te beoordelen hoe het fietsen als behandeling voor Parkinson ingezet kan worden. Door zaterdag mee te fietsen hopen de deelnemers geld op te halen voor dit onderzoek.

Michael Boogerd, één van de deelnemers, heeft routes van 30, 60, 100, 160 en 225 km uitgezet in het Limburgse heuvelland, met als start/finish locatie Landal Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg aan de Geul. De route van 30 km is zonder zware klimmetjes en voor velen goed te doen. Ook het Radboudumc fietst mee met een team bestaande uit medewerkers en parkinsonpatiënten, die gezamenlijk gaan fietsen. Meer informatie is te vinden op www.bike4parkinson.com en  www.boogiesextreme.nl.

© Nationale Zorggids