Logo_download
Zorggroep Leveste Middenveld (ZLM) heet vanaf 1 januari 2015 Treant Zorggroep. De naam is afgeleid van een gebied dat in vroegere tijden liep van de Stellingwerven via Drenthe en de stad Groningen tot voorbij Stadskanaal. De namen van de drie ziekenhuislocaties en de twintig locaties voor ouderen- en verpleegzorg worden verbonden aan Treant Zorggroep. Dit meldt ZLM. 
 
ZLM heeft tegelijkertijd met de nieuwe naam ook het nieuwe meerjarenbeleid gepresenteerd. Eric Janson, voorzitter van de raad van bestuur van ZLM: ‘In het meerjarenbeleid staat dat we gaan bouwen aan een regionaal zorgnetwerk binnen en buiten ZLM, waarin de patiënt en cliënt centraal staan. Dit doen we samen met onder andere huisartsen, verloskundigen, thuiszorginstellingen, ggz-instellingen, fysiotherapeuten en andere zorgaanbieders. Daarnaast gaan we bouwen aan een regionaal kenniscentrum waarin de beste handelswijzen worden gedeeld tussen de locaties en met de zorgpartners van ZLM.’
 
Het nieuwe meerjarenbeleid 2015-2020 voor de ziekenhuiszorg gaat uit van kwalitatief hoogwaardige ziekenhuiszorg op drie ziekenhuislocaties: Bethesda, Refaja en Scheper. Daarbij zet zij zich op alle drie de locaties in voor laagdrempelige toegang dicht bij de patiënt, poliklinische en klinische zorg door alle aanwezige specialismen, 24/7 toegang tot spoedeisende hulp, acute verloskunde en moeder- en kindzorg en zorg op IC-niveau. Het extra accent voor het Scheper ligt op de complexere zorg. Bethesda en Refaja profileren zich op intensieve diagnostiek en kortdurende behandeling en verblijf.
 
Voor de ouderenzorg en verpleegzorg ligt het accent voor De Horst en Weidesteyn op hoogcomplexe, chronische en revalidatiezorg voor ouderen. Veltman blijft zich richten op beschermd wonen. Andere centra ontwikkelen zich tot woonwijkcentra waarin care, cure en welzijn geïntegreerd worden aangeboden, samen met de zorgpartners.
 
© Nationale Zorggids