Logo_vitaal_vechtdal

Op woensdag 8 oktober 2014 organiseert Vitaal Vechtdal de ‘Kick-off Tour’. Van 11.00 tot 16.00 uur rijden initiatiefnemers met een bus door het Vechtdal om in gesprek te gaan met het publiek. De bedoeling is om ideeën en verwachtingen te verzamelen voor een gezonder en vitaler Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een samenwerkingsinitiatief tussen huisartsen, verloskundigen, gemeentes, zorgverzekeraar Achmea en de Saxenburgh Groep (ziekenhuis en ouderenzorg) in de regio Hardenberg-Ommen-Coevorden. Dat meldt de Saxenburgh Groep.

Het doel van deze samenwerking is om antwoord te vinden op de vraag hoe de inwoners in deze regio zo lang mogelijk vitaal kunnen blijven. De antwoorden op deze vraag gaan ook over de gezondheidsbeleving van inwoners, over participatie met en samenwerking tussen inwoners, zorgorganisaties en gemeentelijke instellingen en over hoe zorgkosten beheersbaar blijven.

Vitaal Vechtdal nodigt mensen in de regio uit voor een Meet, Greet & Eat. De bus rijdt van 11.00 tot 16.00 uur door Coevorden, Dalfsen, Ommen en Hardenberg en doet de volgende plaatsen aan:

11.15 uur: Coevorden parkeerterrein Aleida Kramer
13.15 uur: Dalfsen gemeentehuis
14.25 uur: Ommen Carrousel – start Gewoon Gezond Ommen
16.00 uur: Hardenberg gemeentehuis

In de Carrousel in Ommen trapt het project ‘Ommen Gewoon Gezond’ af. Gewoon Gezond is een aanpak waarbij iedereen in een wijk of dorp zich inzet om gezond eten en bewegen gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. In Hardenberg wordt om 16.30 uur de eerste ‘vitaal Vechtdalpolis’ getekend.

© Nationale Zorggids