Normal_ouderen_wandelen234

De gemeente Emmen nodigt inwoners uit Rietlanden en Zuidbarge, in de leeftijd van 63 tot en met 75 jaar, uit voor een laagdrempelige fittest. Deze vindt plaats op donderdag 9 oktober tussen 9.00 en 16.00 uur in de Valkenhof (Boomvalk 80 in Emmen). De test is een onderdeel van het project ‘Gezond en Fit ouder worden’, georganiseerd door de gemeente en verschillende partijen uit de wijk. Dit meldt de Gemeente Emmen. 

De fittest vindt plaats voorafgaand aan het project ‘Gezond en Fit ouder worden’ en duurt ongeveer een kwartier. De resultaten hiervan bespreekt men met een adviseur, die de deelnemers uitnodigt om mee te doen aan het project. Het project ‘Gezond en Fit ouder worden’ duurt 10 weken en bestaat uit beweegactiviteiten, coaching en verschillende voorlichtingen over een gezonde en actieve leefstijl. 
 
De fittest op donderdag 9 oktober is iets uitgebreider dan normaal, vanwege deelname aan een groot landelijk onderzoek van de universiteit van Wageningen en Nijmegen. Dit betekent dat er naast een bloeddrukmeting meer testen plaatsvinden, zoals de controle van cholesterol en bloedsuiker.
 
© Nationale Zorggids