Normal_alkmaar

’t Praethuys Alkmaar en Medisch Centrum Alkmaar (MCA) organiseren een bijzondere avond over prostaatkanker. Uroloog J. Verlind van MCA verzorgt een lezing, die gevolgd wordt door de voorstelling ‘Theater van het gedeelde leed: een zeer bijzondere voorstelling over prostaatkanker’. Dit alles vindt plaats op 4 november van 19.00 tot 21.30 uur in theater De Vest in Alkmaar. De avond is bestemd voor patiënten met prostaatkanker, hun naasten en belangstellenden, zo meldt het Medisch Centrum Alkmaar.

De voorstelling gaat over een echtpaar met prostaatkanker, dat snakt naar tips. Lotgenoten, mannen en vrouwen vertellen hun vervolgens wat doorgaans verzwegen blijft. Ook de veelal onbesproken kant van het wel en wee van de partner komt aan bod, wat met veel humor, mededogen en inlevingsvermogen wordt geschetst.

De voorstelling wordt ingeleid met een verhaal door uroloog J. Verlind van MCA. Ook is er een informatiemarkt waarbij diverse patiëntenverenigingen aanwezig zijn. De kosten bedragen vijf euro per persoon inclusief twee consumpties, te voldoen aan de kassa van het theater.

Belangstellenden kunnen zich telefonisch aanmelden bij de balie van patiëntenvoorlichting via 072-548 3499 of per email via info@mca.nl.

© Nationale Zorggids