Logo_vws

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport start vandaag met een publiekscampagne om burgers te informeren over de veranderingen in de zorg. De nieuwe Wet maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) gaat op 1 januari 2015 in. Met een website, advertenties en spotjes op radio en tv wordt uitgelegd wat de invoering van de Wmo betekent voor burgers. Dat meldt de NOS.

Zeven op de tien Wmo-gebruikers maakt zich grote zorgen over de veranderingen, zo bleek uit onderzoek van de ouderenorganisatie ANBO. Er is met name veel onrust over hulp in het huishouden. Veel mensen vragen zich af of ze dit zelf moeten gaan betalen. Uit onderzoek van de ouderenorganisatie ANBO blijkt dat 70 procent van de Wmo-gebruikers zich ongerust maakt over de veranderingen en ruim twintig procent een beetje ongerust. De meeste onrust is er over de vraag of mensen nog genoeg huishoudelijk hulp krijgen, dat zelf moeten betalen of vrienden of familie moeten inschakelen.

Op de website www.hoeverandertmijnzorg.nl geeft VWS uitleg over alle veranderingen in de zorg aan zowel volwassenen als kinderen.

© Nationale Zorggids