Normal_bejaarde_vrouw

De gemeente Emmen organiseert cursussen valpreventie voor inwoners van 65 jaar en ouder. Op drie ochtenden leren ouderen hoe zij kunnen voorkomen dat ze vallen. Daarnaast wordt er informatie gegeven over wat mensen kunnen doen wanneer zij toch ten val komen. Dat meldt de gemeente Emmen.

De cursussen vinden plaats in SKC ‘De Cluft’ aan de Statenweg 109 in Emmen op dinsdagochtend 4, 11 en 18 november van 10.00 uur tot 12.00 uur. De cursus valpreventie is bedoeld voor oudere mensen die moeilijker beginnen te lopen en onzekerder op de been zijn. Zeker op hogere leeftijd is het belangrijk dat valpartijen worden voorkomen, omdat de gevolgen van een breuk na een val dan vaak ernstiger zijn. Veel ouderen belanden na een val in het ziekenhuis en ondervinden blijvende beperkingen in hun bewegingsvrijheid.

De kosten voor de gehele cursus inclusief cursusboek en een kop koffie of thee per ochtend bedragen 7,50 euro per persoon. Iedereen van 65 jaar en ouder kan zich aanmelden via p.vdbosch@emmen.nl of 06- 11 39 43 01.

© Nationale Zorggids