Normal_copyright_stockfreeimages_oudere_natuur_bejaarde

Het VUmc en de VU-Vereniging starten op woensdag 5 november met een debatreeks over veroudering. In een serie van vier debatten met als titel Grey Power worden verschillende thema’s rond vitaal ouder worden aan de orde gesteld. De discussies tussen artsen, schrijvers en ervaringsdeskundigen worden geleid door journalist Frénk van der Linden. Dat meldt VUmc.

Is ouderdom een lust of een last? Krijgen we met een toenemende gezondheid een betere oude dag of staat lichamelijke aftakeling nog steeds centraal? Hierover gaan verpleeghuisarts/filosoof Bert Keizer en ouderengeneeskundige Andrea Maier woensdag met elkaar in debat. Maier is positief: 'Veroudering is een cadeau dat wij mensen onszelf hebben gegeven door de ontwikkeling van de medische wetenschap: 40 jaar erbij, tegen de evolutie in. Wij zullen nu moeten investeren en het cadeau verzilveren.' Keizer is minder positief: hij vindt ouderdom 'gewoon niet leuk'. Het belooft een pittige discussie te worden over de kansen en belemmeringen van vitaal ouder worden. Renate Dorrestein leest een speciaal voor deze bijeenkomst geschreven verhaal voor.

De debatreeks bestaat uit vier bijeenkomsten. Meer informatie over de debattenserie is te vinden op www.VUmc.nl/greypower.

© Nationale Zorggids