Logo_logo-issuemakers

Ouderenmishandeling (Ministerie van VWS), Ocean Cleanup (Boyan Slat) en Online Pesten (Mijn Kind Online) zijn genomineerd voor de Issue Award 2015. Deze drie issues zijn afgelopen jaar in de samenleving, maar ook in de politiek zichtbaar geworden. De jury prijst de genomineerden voor de wijze waarop zij het afgelopen jaar in staat zijn geweest een maatschappelijk issue op de kaart te zetten. De winnaar van de Award wordt bekend gemaakt tijdens het Issue Congres op 26 januari aanstaande. Dat meldt communicatiebureau De Issuemakers.

Tijdens het congres zal in Amstelveen voor de zesde keer de Issue Award worden uitgereikt. De prijs is een initiatief van De Issuemakers om maatschappelijke onderwerpen beter zichtbaar te maken en op de agenda te zetten. In eerdere jaren ging de Issue Award naar Pietitie en Roet in het Eten voor de Zwarte Piet-discussie (2014), naar Stichting Wakker Dier voor de plofkipcampagne (2013), naar de pleegouders van Mauro voor de lobby rondom jonge asielzoekers (2012), naar Youp van ’t Hek voor zijn campagne tegen klantonvriendelijke helpdesks (2011) en naar OxfamNovib voor de Groene Sint (2010). De winnaar ontvangt een symbolische prijs, publiciteit en krijgt de mogelijkheid om het issue extra te profileren.

De drie genomineerden zijn geselecteerd uit een groslijst van issues die het afgelopen jaar in de publiciteit zijn geweest. De jury voor de Issue Award 2015 bestaat uit voorzitter Frits Wester, Marjan Olfers, Henk Kraima, Danny Mekic’, Bernd Damme en Tanja Jadnanansing. De issues die in aanmerking komen voor de Issue Award zijn er in geslaagd in het voorbije kalenderjaar een issue op de maatschappelijke of politieke kaart te zetten. De jury lette bij haar selectie op criteria als maatschappelijke impact, relevantie, ondervonden weerstand, originaliteit en persoonlijke drive.

© Nationale Zorggids