Normal_mantelzorg_mantelzorger_ouderen_vgz_youtube_still

Het Radboudumc en Meander Medisch Centrum zijn met een gezamenlijke pilot gestart om de ondersteuning van mantelzorgers te verbeteren. De Mantelzorgacademie biedt theorie en praktijk voor mensen die thuis of in het ziekenhuis zorgtaken uitvoeren als mantelzorger. Dat meldt de mantelzorgorganisatie Mezzo.

De Mantelzorgacademie is een scholingsprogramma voor mantelzorgers, patiënten en zorgprofessionals in het Radboudumc Nijmegen. Mezzo adviseert binnen deze pilot wat wensen en behoeften van mantelzorgers zijn. De scholing voor mantelzorgers wordt verzorgd door gepensioneerde verpleegkundigen en artsen. De scholing van verpleegkundigen wordt verzorgd door docenten van de Radboudacademie en de Meanderacademie.

In de Mantelzorgacademie wordt een divers aanbod aan producten ontwikkeld. Zo is er scholing voor mantelzorgers in de vorm van informatieavonden en cursussen. Daarnaast is het mogelijk om als mantelzorger samen met zorgprofessionals vaardigheden te oefenen, zoals wondverzorging en het toedienen van sondevoeding. Deze vaardigheden kunnen vervolgens thuis worden toegepast.

© Nationale Zorggids