Normal_voor_burgcht_1

Vanaf januari 2015 biedt de Saxenburgh Groep extramurale ergotherapie aan vanuit de praktijkruimte in 'de Binder' in Gramsbergen. Naast de plaatselijke huisarts, fysiotherapie en thuiszorg is Sjoukje Blonk hier vanuit de Saxenburgh Groep actief. Ergotherapeuten van de Saxenburgh Groep werken nauw samen met andere zorgaanbieders  voor betere afstemming van behandeling, begeleiding en advies. Dat meldt de Saxenburgh Groep.

Wanneer ouderen lichamelijke problemen ondervinden of geheugenproblemen, kan ergotherapie een oplossing bieden. Behandeling kan bestaan uit bijvoorbeeld: aanleren van leefregels en ergonomische principes, trainen van dagelijkse activiteiten of specifiek van arm- en handfunctie, leren omgaan met cognitieve beperkingen zoals een verminder geheugen, omgang met hulpmiddelen. 

Sjoukje Blonk is al enkele jaren werkzaam in Zorgcentrum ’t Welgelegen en heeft ervaring met het geven van ergotherapeutische adviezen en therapie aan huis. Als lid van het Dementie netwerk behandelt ze dementerende en hun mantelzorger volgens het EDOMAH concept. Het betrekken van de sociale omgeving is in de behandeling essentieel. Sjoukje Blonk werkt elke maandagmiddag van 12.30 – 16.30 uur vanuit praktijkruimte ‘de Binder’ in Gramsbergen.

Ergotherapie is niet alleen mogelijk in Gramsbergen, maar ook binnen de overige locaties van de Saxenburgh Groep in Coevorden, Hardenberg en Ommen. Daarnaast biedt de Saxenbrugh Groep extramurale ergotherapie, waarbij wordt samengewerkt met enkele fysiotherapiepraktijken en de thuiszorgorganisatie Icare. Zo is bijvoorbeeld het samenwerkingsverband ‘Zörg op Stee’ gericht op preventie en vroegtijdige signalering door het voorkomen van valincidenten bij ouderen en het verbeteren van de veiligheid in en rondom het huis.

© Nationale Zorggids