Normal_opening_palliatieve_badkamer

De palliatieve afdeling van Meander Oncologisch Centrum beschikt vanaf deze week over een palliatieve badkamer en allerlei andere extra voorzieningen om het ziekenhuisverblijf van patiënten en hun naasten zo comfortabel mogelijk te maken. Deze faciliteiten zijn mogelijk gemaakt door de stichting Vrienden van Meander en dragen bij aan de kwaliteit van leven van de patiënten. De palliatieve badkamer werd gisteren officieel geopend, zo meldt het Meander Medisch Centrum.

Op de palliatieve afdeling van het Oncologisch Centrum verblijven patiënten die niet lang meer te leven hebben. De palliatieve badkamer is ingericht met een hoog-laagbad dat is aangepast voor de behoeften van patiënten. Ook is er muziek en sfeerverlichting in de badkamer. Voor deze groep ernstig zieke patiënten is het heel ontspannend om een bad te nemen. Ook is het voor hun welzijn belangrijk dat er familie in de buurt is. Speciaal voor hen zijn familiekamers ingericht waar ze elkaar kunnen ontmoeten en zich even kunnen ontspannen tijdens een zwaar ziekteproces.

Meander Medisch Centrum doet er alles aan om het verblijf in het ziekenhuis zo comfortabel mogelijk te maken. Dat geldt in het bijzonder voor mensen die vanwege de behandeling van kanker in het ziekenhuis verblijven. Een comfortabele omgeving helpt mensen om de vaak belastende behandeling van kanker te volgen. De oncologische afdelingen zijn daarom net even extra ingericht dan de standaardafdelingen. Zo is er op de afdeling een Infotheek te vinden waar patiënten en hun naasten terecht kunnen voor aanvullende informatie over hun ziekte. In de lounge op de afdeling zijn comfortabele leesstoelen geplaatst. De aankleding van het Meander Oncologisch Centrum is mogelijk gemaakt door onder meer Fonds Nuts Ohra, PrivaZorg Eemland, Roparun en Monuta Charity Foundation. Zij ontvingen in het kader van Wereldkankerdag een roze vriendschapsroos.

© Nationale Zorggids