Normal_aangifte

Ruim honderd studenten Fiscale Economie of Fiscaal Recht van de Erasmus Universiteit Rotterdam gaan tijdens De Landelijke Aangifte Dag, zaterdag 7 maart, vrijwillig ouderen helpen bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting. De Landelijke Aangifte Dag wordt georganiseerd door de Stichting Belastingwinkel Rotterdam (SBR) in het Rotterdamse stadhuis. Dit meldt Erasmus Universiteit Rotterdam.

De Landelijke Aangifte Dag (LAD) wordt jaarlijks door verschillende belastingwinkels door het gehele land georganiseerd. Nieuw dit jaar is dat de SBR langs de verzorgings- en bejaardentehuizen gaat om hulp te bieden met het invullen van hun belastingaangiftes. Tot voor kort bood de Belastingdienst deze hulp aan, maar door bezuinigingen heeft de Belastingdienst besloten om deze service niet meer aan te bieden.

De medewerkers van de SBR zijn studenten Fiscaal Recht en Fiscale Economie van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Op deze manier doen de studenten de nodige praktijkervaring op die ze een voorsprong geeft op het gebied van fiscale dienstverlening. In Den Haag wordt ook een aangifte dag georganiseerd door de SBR. Deze is op zaterdag 21 maart in het Internationale Institute of Social Studies. 

© Nationale Zorggids