Normal_unive_verzekering

Humanitas Deventer, Hogeschool Utrecht en Radboudumc in Nijmegen zijn door de jury genomineerd voor de Paludanus Prijs 2014 van Univé zorg. De Paludanus Prijs is bedoeld voor een instelling, organisatie of persoon die met een zorgproject een zichtbaar resultaat levert aan de verbetering van de kwaliteit van de zorg. De drie genomineerden krijgen op 20 april de kans om de jury, onder leiding van Tweede Kamerlid Pia Dijkstra, te overtuigen van hun innovatieve idee. De winnaar krijgt 10.000 euro.

Verzorgingshuis Humanitas Deventer heeft het project ‘De Woonstudent’ in het verzorgingshuis voor 160 ouderen in het leven geroepen. De studenten wonen gratis in het woon- en zorgcentrum, in ruil voor 30 werkuren per maand. De studenten verzorgen diverse activiteiten om de ouderen te vermaken en nieuwe dingen te leren.

De Hogeschool Utrecht maakt via het project ‘TransFysaA’ fysiotherapeutische vragenlijsten begrijpelijk voor patiënten die moeite hebben met lezen en schrijven. Fysiotherapeuten gebruiken steeds vaker standaardvragenlijsten om het effect van een behandeling te meten, maar niet iedereen is in staat om die vragenlijsten in te vullen. De vragen zijn door TransFysaA bijvoorbeeld eenvoudig geformuleerd en kunnen worden voorgelezen.

De Radboudumc is genomineerd vanwege de Osseo-Integratie, ook wel ‘klikprothese’ genoemd. Deze beenprothese wordt via een opening in de huid met een metalen pen in het bot bevestigd, waardoor een prothesekoker niet meer nodig is. Dat is voordelig, aangezien een prothesekoker huidproblemen door warmte en irritatie veroorzaakt. Daarnaast zijn de patiënten mobieler door de beenprothese. 

© Nationale Zorggids