Normal_martin_van_rijn_pvda

Staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) is het eens met de standpunten van PvdA-leider Diederik Samsom over wijkverpleging. Dit laat de staatssecretaris in een reactie weten. "Wijkverpleegkundigen", zo stellen Van Rijn en Samsom, "moeten alle ruimte krijgen om hun werk te doen". 

Van Rijn zegt: "Ik ben het zeer met dhr. Samsom eens dat we moeten vertrouwen op de deskundigheid van de professional. Wijkverpleegkundigen moeten alle ruimte hebben om hun werk te doen. Dat levert betere zorg op voor mensen thuis. Daar zijn alle veranderingen in de zorg op gericht en daar werk ik elke dag aan.
 
In de wet is deze nieuwe manier van werken goed geregeld. Nu moet het in de praktijk nog gaan zoals we allemaal graag willen. Verzekeraars spelen daarin een belangrijke rol. Ik begrijp dat zij veel willen weten en controleren, maar dat mag niet ten koste gaan van de kostbare tijd van verpleegkundigen. Dat moeten verzekeraars ook niet willen.
 
Ik vind met dhr. Samsom dat we schouder aan schouder moeten staan met de wijkverpleegkundigen en mensen thuis, daar doen we het voor".
 
© Nationale Zorggids