Galina (rechts) met winnaar Meta Chabot (links)

Voor de bewoners van woonzorgcentrum Eikendonk van Stichting Schakelring was de paaszondag dit jaar wel heel bijzonder. Pianiste Galina Ryakhovskaya reisde af naar Waalwijk om de bewoners, hun familie en de begeleiders te trakteren op een exclusief paasconcert. Stagiaire Meta Chabot had de facebookactie van de Nationale Zorggids voor Eikendonk gewonnen. 

De Nationale Zorggids gaf voor Pasen een gratis concert weg. Stagiaire Meta Chabot van Eikendonk wilde de bewoners van het woonzorgcentrum en haar collega’s graag verrassen met een pianoconcert voor de paasdagen en deed mee met de facebookactie. Met succes! Op zondag reisde pianiste Galina Ryakhovskaya daarom af naar Waalwijk om Einkendonk te trakteren op een exclusief paasconcert. 
 
Op locatie Eikendonk van de Stichting Schakelring bevinden zich een afdeling voor lichamelijke zorg en een afdeling psychogeriatrie, waar mensen die dementerend zijn wonen. Bij aankomst werd pianiste Galina onthaald door de al wachtende bewoners. Blij verrast met de vleugel die voor haar geregeld was en nadat iedereen voorzien was van de onmisbare paaseitjes, ging het paasconcert van start. 
 
Galina Ryakhovskaya speelde twee keer een half uur voor de bewoners, hun afgereisde familieleden en de begeleiders van Eikendonk. De pianiste, die geschoold is aan het conservatorium van St. Petersburg, had voor iedereen wat wils. Naast het Licht-Klassiek waar Galina gespecialiseerd in is, speelde ze uiteraard ook paasmuziek zoals de Matthäus-Passion en verschillende versies van het Ave Maria. Daarna volgde populaire Hollandse liedjes en speciaal voor het publiek ingestudeerde bekende Brabantse nummers. Hierbij zongen de bewoners niet alleen mee, maar besloten enkelen zelfs een dansje te wagen. Kortom het concert was een succes. 
 

© Nationale Zorggids