Logo_fnv
Op 1 mei 2015 organiseert vakbond FNV een landelijke zorgbijeenkomst. De bezuinigingen op de langdurige zorg staan centraal op de bijeenkomst. De FNV heeft 1 mei omgedoopt tot de Dag van de Echte banen. Dit meldt de FNV. 
 
De bijeenkomst wordt gehouden in de RAI in Amsterdam en zal plaatsvinden voorafgaand aan de 1 mei-viering van de vakbond. De FNV organiseert de bijeenkomst om stil te staan bij de gevolgen van de bezuinigingen van drie miljard euro op de langdurige zorg. Sinds januari moeten verzorgingshuizen sluiten. Hulpbehoevende mensen moeten langer thuis blijven wonen. Desondanks wordt er ook bezuinigd op de thuiszorg. Volgens de FNV leiden deze bezuinigingen tot grote en serieuze problemen in de langdurige zorg. 
 
Zorgmedewerkers, georganiseerd in de FNV, eisen oplossingen van staatssecretaris Van Rijn. Zij hebben de staatssecretaris een ultimatum gesteld: of hij komt voor 1 mei met oplossingen of anders wordt er een volkspetitie gestart. Deze petitie, waarvoor het startschot zal worden gegeven tijdens de bijeenkomst, wil oplossingen afdwingen. De bijeenkomst start om 11.00 uur. Na de bijeenkomst start om 12.00 uur de viering van de Dag van de Echte banen. De FNV roept zoveel mogelijk mensen op om naar de manifestatie te komen op 1 mei in Amsterdam. Er wordt gratis busvervoer geregeld. Klik hier om de promotievideo te zien. 
 
© Nationale Zorggids