Normal_alarm3_noodbel_noodklok_5345

FNV-bestuurder Gijs van Dijk: “De keiharde werkelijkheid is dat ouderen aan hun lot worden overgelaten en dat tienduizenden zorgverleners hun werk verliezen. Het kabinet kan niet langer wegkijken.” Het kabinetsbeleid is funest voor de zorg en de werkgelegenheid in die sector, zo stelt de FNV. De vakbond eist dat staatssecretaris Van Rijn ingrijpt en dat hij en minister Schippers stoppen met de ‘goednieuwsshow’ over hun zorgbeleid. Vorige week maakte de staatssecretaris nog bekend dat de zorgverschuiving ‘beheerst’ was verlopen. Dit meldt de FNV. 

“Verzorgingshuizen worden gesloten, omdat het kabinet wil dat mensen langer thuis blijven wonen. Maar tegelijkertijd snijdt het kabinet fors in de zorg bij de mensen thuis. Dat is een onmogelijke situatie”, aldus Van Dijk. De FNV gaat daarom de komende tijd door met het voeren van acties. 
 
Medewerkers in de zorg voeren al langere tijd acties tegen de grove kabinetsbezuinigingen. Die acties hebben al succes gehad, zo is er extra geld beschikbaar gekomen, maar niet genoeg om de problemen op te lossen. Desondanks zetten gemeenten alsnog het mes in de zorg. Overal in Nederland verliezen kwetsbare mensen hun zorg en raken zorgverleners hun werk kwijt. De afgelopen tijd heeft FNV in verschillende gemeenten zorgtribunalen georganiseerd. Er kwamen honderden meldingen binnen van mensen die in de knel raken doordat zij geen zorg meer krijgen. De ontslagenteller in de zorg staat inmiddels op zo’n 30.000 mensen die hun werk verliezen als gevolg van het kabinetsbeleid. Op 1 mei organiseert de FNV een grote landelijke manifestatie op de 'Dag van de Echte banen'
 
© Nationale Zorggids