Logo_download__2_

In het kader van het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO) is de website BeterOud.nl ontwikkeld. De website heeft als doel om wonen, welzijn en zorg voor ouderen te verbeteren door innovatieve instrumenten en aanpakken beschikbaar te maken. Deze innovaties zijn ontwikkeld door en voor professionals en onderzoekers, in nauwe samenwerking met ouderen zelf. De website van het NPO gaat ook over in BeterOud, zo meldt de website. 

Op de website komt onder meer een overzicht van goede voorbeelden van innovaties, met aanpakken, tips, ervaringen en onderbouwing. Belangrijke thema's zijn onder meer vitaal oud, eigen regie en maatwerk. Ook komen er projecten op de site te staan. Wel moet dan eerst bewezen zijn dat het project in kwestie vernieuwd of effectief is, of een maatschappelijke impact heeft of dat de doelgroep het project waardeert.  

BeterOud bundelt alle belangrijke informatie om wonen, welzijn en zorg voor ouderen te blijven innoveren. Iedereen die hiermee bezig is kan op de website terecht voor de laatste kennis en ontwikkelingen of om mogelijke samenwerkings- of uitwisselingspartners te vinden. Ook ouderen zelf. Veel van de informatie komt voort uit het NPO. Het zijn de resultaten van zo'n 75 wetenschappelijke projecten vanuit acht regionale netwerken ouderenzorg in Nederland. De informatie wordt zo gepresenteerd dat professionals zoals huisartsen, (wijk)verpleegkundigen en verzekeraars direct aan de slag kunnen met de opbrengsten. Klik hier om naar de website te gaan. 

© Nationale Zorggids