Normal_angst

Er komen meerdere meldingen bij zorginstelling Vincent van Vogh in Venray binnen over een arts die zich zou misdragen en een angstcultuur creëert op de afdeling Ouderen. De instelling laat onderzoek doen naar de misstanden op de verpleegafdeling, waar ouderen met dementie in combinatie met zware gedragsproblemen worden behandeld. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De man zou bijvoorbeeld zonder overleg met familie medicijnen van zijn patiënten vroegtijdig aanpassen en stopzetten. De patiënten zouden hierdoor onnodig pijn lijden. Daarnaast zou de gezondheid van de ouderen in korte tijd hard achteruit zijn gegaan. In twee gevallen werden cliënten zelfs zo onrustig en agressief dat ze op bed vastgebonden moesten worden.

Volgens de families van de dementerende ouderen deelt de arts geen informatie, wil niets weten van ervaringen van familieleden aangaande de medicatie, duldt geen tegenspraak en stelt zich zeer intimiderend op.

“Elke klacht is er één te veel”, zegt bestuursvoorzitter Jolande Tijhuis, die een extern bureau heeft ingeschakeld om een breed onderzoek te laten doen naar de situatie op de afdeling. Het onderzoek is deze maand afgerond. “Wij doen dagelijks ons uiterste best voor alle patiënten en hun familie en dan is het heel vervelend als we daar in sommige gevallen onvoldoende in lijken te slagen. Ik heb zowel een verantwoordelijkheid naar de cliënten als naar medewerkers om de feiten boven tafel te krijgen. Indien nodig nemen we maatregelen.”

De geriater in kwestie was niet beschikbaar voor een reactie, meldt het Algemeen Dagblad.

© Nationale Zorggids